Live Live

Primeur voor groep 8 De Nieuwe Weg

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 16:43

Primeur voor groep 8 De Nieuwe Weg

De groep leerlingen heeft bewezen dat voorlichting over de ziekte dementie voor iedereen, dus óók kinderen, van groot belang is.

Oostvoorne - Op Voorne-Putten wordt al een tijdje voorlichting gegeven aan groepen geïnteresseerden over de ziekte dementie, en hoe daarmee om te gaan. De groepen bestaan meestal uit personeel van een bedrijf, een winkel, of een groep mantelzorgers. Deze keer waren de leerlingen van groep 8 van basisschool De Nieuwe Weg in Oostvoorne aan de beurt. Een primeur: De jongste groep tot dusver!

Voorlichtster Dini Muizer van Samen Dementie Vriendelijk begon de training met een stukje theorie over de ziekte dementie. Alle 26 leerlingen waren bijzonder energiek, maar absoluut geïnteresseerd. Een aantal kinderen was al bekend met de ziekte Alzheimer. Iedereen deed serieus mee. Na de theoretische introductie, maakten de leerlingen kennis met de GOED-methode. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en rollenspellen oefenden de kinderen in het omgaan met mensen met dementie. Tot slot hebben de kinderen in kleine groepjes opgeschreven wat ze die ochtend geleerd hadden. In de grote groep werden die ervaringen nog eens met elkaar besproken.

Dini is zeer tevreden over deze groep leerlingen van basisschool De Nieuwe Weg. Zij hebben bewezen dat voorlichting over de ziekte dementie voor iedereen (óók kinderen) van groot belang is. Als beloning voor hun inzet kregen alle kinderen een pen, een blocnote, en een GOED-kaart. De grote groep paste nauwelijks in een foto, maar de tevreden en trotse gezichtjes zijn een plaatje om naar te kijken. Hopelijk is basisschool De Nieuwe Weg een GOED voorbeeld voor nog veel meer scholieren.

Deel deze pagina: