Live Live

Profiteer ook van de zon met Zonnepark Tinte

Donderdag 21 september 2023 11:11

Profiteer ook van de zon met Zonnepark Tinte

Deze zonneweide is circa 10,5 hectare groot en met de opbrengst worden 3.000 huishoudens van stroom voorzien.

Tinte - Financieel profiteren van de Voorne-Puttense zon? Het kan met de obligaties van Coöperatieve Vereniging Voorne-Putten Energie (VPE). Al voor € 100,- doe je mee, de jaarlijks rente is 4%. De verkoop van de obligaties is van 1 t/m 31 oktober. Gedetailleerde informatie is te vinden in het informatiememorandum inclusief projectvoorwaarden en inschrijfprocedure, beschikbaar op de website www.voorneputtenenergie.nl.

VPE is een coöperatie van betrokken bewoners die samen de energie op Voorne-Putten willen besparen en verduurzamen. De missie van VPE is dat energie betaalbaar is en blijft. Iedereen die het eens is met het doel van de coöperatie kan lid worden en daarmee mede-eigenaar van de coöperatie. Elk lid is gelijkwaardig en heeft één stem waarmee op de ledenvergadering de koers van de coöperatie bepaald wordt.

Om de missie te verwezenlijken realiseert VPE projecten om groene energie op te wekken. Een van de projecten is Zonnepark Tinte, een initiatief van Solar Energy Works (100% dochter van Ampyr Solar Europe). Deze zonneweide is circa 10,5 hectare groot, met de opbrengst worden 3.000 huishoudens van stroom voorzien. VPE verkrijgt met de verkoop van de obligaties 25% van het project. De obligatiehouders krijgen een jaarlijkse rente van 4% én helpen met het verduurzamen van Voorne-Putten.

Het project heeft nog meer voordelen. Door de voorgestelde ecologische inpassing van de zonneweide zou de ecologische kwaliteit van dat gebied, weliswaar zeer lokaal, er op vooruit kunnen gaan. Er worden zoveel mogelijk streekeigen soorten gemengd. Struiken met hier en daar een boomvormer en veel besdragend. Gefaseerd maaien zorgt voor betere schuilmogelijkheden voor insecten, kleine zoogdieren en weidevogels, en voor het komen tot een aantrekkelijk bloem- en kruidenrijk grasland.

Geïnteresseerd in deelname? Ga naar www.voorneputtenenergie.nl, lees het informatiememorandum en vul het interesseformulier in. Alle bestaande leden krijgen eind september een uitnodiging om in te schrijven.

Deel deze pagina: