Live Live

Profiteer ook van een lagere energieprijs!

Gepubliceerd: Maandag 09 maart 2020 09:58

Profiteer ook van een lagere energieprijs!

Bewoners en bedrijven in de buurt van sporthal Maaswijk die zelf geen geschikt dak hebben, kunnen deelnemen aan dit project.

Spijkenisse - De gemeente Nissewaard heeft het dak van sporthal Maaswijk ter beschikking gesteld aan de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE). Het zonnedak levert 59.000kWh groene energie op. Dit is goed om ongeveer 21 huishoudens van stroom te voorzien.

Bewoners en bedrijven die zelf geen geschikt dak of terrein voor zonnepanelen hebben of die op hun eigen dak geen zonnepanelen willen, kunnen deelnemen aan dit project. De aankoop van de zonnepanelen is mogelijk voor mensen die binnen de postcodes rondom de sporthal Maaswijk wonen. Dit zijn de postcodegebieden: 3201, 3203, 3205 en 3207.

Je kunt deelnemen door zonnepanelen in de vorm van zonparticipaties te kopen. Iedere participatie vertegenwoordigt een korting op de energiebelasting ter hoogte van het aantal kWh dat jaarlijks met één zonnepaneel wordt opgewekt. 1 Zonparticipatie kost € 300,-. Een gemiddeld huishouden heeft ca. 9 zonparticipaties nodig om de energie die ze in hun huishouden gebruiken zelf op te wekken. 1 Zonparticipatie brengt circa € 31,- per jaar op.

VPE schaft de zonnepanelen aan en zorgt voor het onderhoud en de verzekering en de administratieve afwikkeling. Deelnemers hebben het voordeel dat de energiebelasting van de aangeschafte zonparticipaties opgewekte energie wordt verrekend op de jaarnota. De besparing van een zonparticipatie is ca. 31 euro per jaar. Daardoor wordt je aankoop in ongeveer 9,5 jaar terugverdiend. De coöperatie heeft inkomsten van de verkochte groene stroom. De energiebelasting teruggave geldt voor 15 jaar.

Om deel te nemen aan dit postcoderoosproject moet u lid zijn van de Coöperatie Voorne-Putten Energie.(VPE). Het lidmaatschap van coöperatie VPE bedraagt € 20,- per jaar.

Meer informatie is te vinden op: https://www.voorneputtenenergie.nl/project-maaswijk

Deel deze pagina: