Live Live

Project energiefixers succesvol afgerond

Dinsdag 28 november 2023 15:50

Project energiefixers succesvol afgerond

Voorne aan Zee - Wethouders Janneke Postma en Peter Schop waren aanwezig bij het 3.000ste huishouden dat een energiefixer op bezoek kreeg.

Het project energiefixers, dat tot doel had om huishoudens met een lager inkomen laagdrempelig te laten profiteren van energiebesparende maatregelen, is met succes afgerond in de gemeente Voorne aan Zee. In totaal zijn bij 3.000 huishoudens in Voorne aan Zee energiefixers langs geweest.

Wat doen de energiefixers?

De energiefixers zijn in de afgelopen maanden langs geweest bij huishoudens met een lager inkomen om hen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van maatregelen zijn het installeren van radiatorfolie, tochtstrips en het optimaliseren van de centrale verwarming. Door de maatregelen, ter waarde van maximaal €150, konden inwoners hun energierekening verlagen en tegelijkertijd hun wooncomfort verbeteren. De kosten werden betaald door de gemeente Voorne aan Zee.

Blijvende aandacht voor energiebesparende maatregelen

Inwoonster Desirée is blij met het bezoek van de energiefixer. “Ik had al zelf wat maatregelen in mijn huis toegepast, maar de kosten hiervan lopen toch snel op. Met de toevoeging van de radiatorventilatoren en tochtstrips bij de ramen wordt het sneller aangenaam warm in huis. Ook ben ik blij met de douchetimer, ik wist niet dat maximaal vijf minuten douchen wel tot €180 op jaarbasis kan opleveren”.

Wethouder Peter Schop (duurzaamheid) is enthousiast over het succes van het project en benadrukt de waarde hiervan: “Het project energiefixers heeft laten zien dat we met eenvoudige maatregelen zoals tochtstrips en radiatorfolie verschil kunnen maken. Ik wil graag alle energiefixers bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij dit project. Als gemeente blijven wij inwoners stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.”

Geslaagd project

Wethouder Janneke Postma (werk en inkomen) is trots dat de energiefixers zo veel inwoners met een laag inkomen blij hebben kunnen maken met besparende maatregelen. “Dat is belangrijk voor inwoners die het toch al moeilijk hebben met de steeds stijgende kosten. De afgelopen maanden hebben de energiefixers 3.000 huishoudens geholpen met het verlagen van hun energierekening, hoe mooi is dat?!”

Deel deze pagina: