Live Live

Project Hemel en Aarde in een fietstunnel

Gepubliceerd: Vrijdag 15 september 2023 11:45

Project Hemel en Aarde in een fietstunnel

ZoBlits is een actief team van inwoners van Nissewaard dat kunst en cultuur in kernen en wijken wil stimuleren.

Spijkenisse - ZoBlits heeft weer een nieuw, bijzonder project in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse en de gemeente Nissewaard. Vorig jaar werd het succesvolle Metropalenproject gerealiseerd.

Dit jaar wordt het fietstunneltje tussen Sterrenkwartier en De Akkers verfraaid met muurschilderingen door de beeldend kunstenaars Jeroen van Gils en Melvin van Gool uit Nissewaard met als verbindend thema ‘Hemel en Aarde’! Voor de uitvoering hebben kinderen tussen de 10 en 16 jaar uit de beide wijken zich aangemeld.

Zij krijgen een workshop van de betreffende kunstenaars om een eigen grafitti werk te maken als vingeroefening. Daarna gaan de kinderen helpen met het inkleuren van planeten en sterren in het fietstunneltje. De workshop is in het tunneltje op vrijdag 22 september tussen 15.00 uur en 18.00 uur.

ZoBlits is een actief team van inwoners van Nissewaard dat kunst en cultuur in kernen en wijken wil stimuleren. Het team doet meer dan streetart projecten, zoals een fototentoonstelling, ambachtenmarkten, Q-er-op-uit project en voor de vijfde keer het succesvolle 48-uurs theaterfestival.

Deel deze pagina: