Live Live

PvdA: Aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen

Gepubliceerd: Dinsdag 28 september 2021 05:58

PvdA: Aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen

De lijst, waarmee de PvdA de verkiezingen in wil gaan, bestaat uit een brede afspiegeling van de inwoners van Nissewaard.

Nissewaard - Zaterdag hebben de leden van de PvdA, tijdens de algemene ledenvergadering, het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezing van 2022 vastgesteld. Met als titel “Samen werkt beter” wil de PvdA aangeven dat we er met elkaar een betere wereld van kunnen maken.

De thema’s zorg, onderwijs en betaalbaar wonen zijn als speerpunten aangegeven. Maar ook duurzaamheid en lokaal ondernemen hebben een belangrijke plek gekregen. Het verkiezingsprogramma is een vervolg op het huidige programma waarvan al veel gerealiseerd is. Wethouder Wouter Struijk van de PvdA geeft aan dat het aantal mensen met grote geldproblemen tijdens dit beleid is afgenomen en wil in de volgende periode doorpakken. Hij wil onder andere mensen met een kleine portemonnee meer mee laten doen in Nissewaard.

Tijdens de vergadering is ook de verkiezingslijst vastgesteld. De lijst, waarmee de PvdA de verkiezingen in wil gaan, bestaat uit een brede afspiegeling van de inwoners van Nissewaard. Lijsttrekker is Wouter Struijk, ervaren wethouder in o.a. jeugd, armoedebeleid en volksgezondheid. In de top tien zien we naast vijf ervaren raadsleden, kandidaten uit de kleine kernen, jonge leden en zeer gemotiveerde mensen uit de zorg en het onderwijs.

Het is een team dat al lange tijd regelmatig actief is in Nissewaard. Ze willen voor mensen klaar staan en niet alleen tijdens verkiezingstijd. Met elkaar aan Nissewaard werken want, zoals het verkiezingsprogramma al zegt: “Samen werkt beter”

Deel deze pagina: