Live Live

PvdA blij met nieuw gebouw Scouting Bernisse

Zaterdag 02 december 2023 17:27

PvdA blij met nieuw gebouw Scouting Bernisse

Nissewaard - De scoutingvereniging is hard aan de slag gegaan met een nieuw gebouw en de gemeente heeft een deel van de oplossing geboden.

De PvdA-fractie heeft haar steun uitgesproken voor het voorstel betreffende de vernieuwing van het scoutinggebouw van Scouting Bernisse in Heenvliet. De fractie van de PvdA Nissewaard bezocht deze locatie en naar aanleiding van dit bezoek diende PvdA-raadslid Hidde Douma schriftelijke vragen in over de situatie rondom de scoutinggebouwen in Nissewaard.

Het huidige gebouw van Scouting Bernisse verkeert in een sterk verouderde staat. Gezien de waardevolle maatschappelijke bijdrage van de scouting is het van belang dit niet verloren te laten gaan. De scoutingvereniging is dit jaar hard aan de slag gegaan om tot een nieuw gebouw te komen en de gemeente heeft een aanzienlijk deel van de oplossing geboden. Er zal een nieuw gebouw komen waar ook de Oekraïense ontheemden, die hiernaast zijn gehuisvest, gebruik van kunnen maken.

Douma toont zich tevreden met het resultaat: “Het is goed dat de scouting haar activiteiten op deze manier kan voortzetten en zelfs uitbreiden. De gemeente heeft goed geluisterd naar de scoutingvereniging en hun wensen opgenomen in het plan.” De PvdA hoopt dat het nieuwe gebouw zowel de scouting als de Oekraïners ten goede zal komen. De fractie heeft dan ook vol overtuiging een positief advies gegeven en kijkt uit naar een succesvolle realisatie van dit project.

Deel deze pagina: