Live Live

PvdA blij met terugdraaien tariefverhoging Rivierabad

Dinsdag 25 oktober 2022 13:04

PvdA blij met terugdraaien tariefverhoging Rivierabad

De PvdA is blij dat de tariefverhoging is teruggedraaid en het Rivierabad hierdoor toegankelijker blijft.

Spijkenisse - Per 1 september 2022 werden de tarieven van het Rivierabad met maar liefst 7,5% verhoogd vanwege onder andere de hoge energieprijzen en inflatie. Ondanks dat de PvdA begrip heeft voor de lastige situatie waarmee Sportfondsen te maken heeft, vond de PvdA deze prijsstijging toch wel erg drastisch.

Raadslid Hidde Douma stelde daarom een aantal schriftelijke vragen aan het college om te kijken welke mogelijkheden de gemeente heeft om hierover met Sportfondsen in gesprek te gaan.

Het college is in gesprek gegaan met Sportfondsen. Tijdens dit gesprek is geconcludeerd dat de tariefverhoging voor de maatschappelijke organisaties wordt teruggedraaid. Per 1 januari 2023 mag Sportfondsen alsnog indexeren, maar in dat geval maar met 2%. Daarnaast is met Sportfondsen afgesproken dat acties met financiƫle gevolgen voor verenigingen, anders dan overeengekomen in het contract, vooraf besproken worden met de gemeente.


De PvdA is blij dat deze tariefverhoging is teruggedraaid en het Rivierabad hierdoor toegankelijker blijft. Sporten zou namelijk voor iedereen mogelijk moeten kunnen zijn.

Deel deze pagina: