Live Live

PvdA: 'Dorpsplein in Rockanje moet veiliger'

Gepubliceerd: Zaterdag 13 juli 2019 19:59

PvdA: 'Dorpsplein in Rockanje moet veiliger'

Het verzoek is om tussentijdse veiligheidsmaatregelen te nemen en met een voorstel hiervoor naar de raad te komen, kort na het zomerreces.

'​​​​​​Rockanje - Het Dorpsplein in Rockanje wordt sinds de renovatie in 2016 door veel gebruikers als zeer gevaarlijk ervaren. Met grote regelmaat komen er klachten binnen bij de gemeente. Het kwam zelfs tot het indienen van een petitie.
Na weer een bijna aanrijding heeft de PvdA Westvoorne een officieel verzoek voor het treffen van veiligheidsmaatregelen bij het College neergelegd in de vorm van een Motie. Ondersteund door de coalitiepartijen VVD, CDA GBW en D'66 werd deze mede door PW en IBW unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

"Het plein dat als een soort Shared Space ruimte ingericht is zag er in beginsel mooi uit, maar blijkt gedurende het gebruik zeer onoverzichtelijk te zijn en voor veel ongewenste situaties te leiden. Voetgangers steken overal over, waardoor automobilisten boven op hun rem moeten staan en er staan en rijden geregeld auto's op het voor wandelaars bedoelde plein zelf", betoogt Regina Roggeveen fractievoorzitter van de PvdA.

Het College erkende de situatie, maar overweegt het reguliere onderhoud van 2021 naar voren te halen, zodat alles tegelijk aangepakt kan worden. Voor de raadsleden was dit echter een brug te ver. "Daar gaat weer veel te veel tijd overheen en kan er in die tussentijd van alles gebeuren", was de algemene houding.

Alle partijen wilden dat er sneller gehandeld wordt. Het verzoek is om tussentijdse veiligheidsmaatregelen te nemen en met een voorstel hiervoor naar de raad te komen, kort na het zomerreces.

Deel deze pagina: