Live Live

PvdA Nissewaard blij met Duurzaamheidslening

Gepubliceerd: Donderdag 15 oktober 2020 16:20

PvdA Nissewaard blij met Duurzaamheidslening

Het verduurzamen van je woning is op deze manier ook mogelijk voor diegenen die geen grote beurs hebben. 

Nissewaard - In de raadsvergadering van 14 oktober is de regeling voor de Duurzaamheidslening vastgesteld. Vorig jaar diende Geert de Vries, raadslid van PvdA Nissewaard, hiervoor een motie in die toen unaniem werd aangenomen.

De Duurzaamheidslening, of Groene Lening, is bedoeld voor inwoners die financieel niet altijd in staat zijn te investeren in de verduurzaming van hun woning. Verduurzamen van je woning en zo besparen op de energielasten is op deze manier ook mogelijk voor diegenen die geen grote beurs hebben of die met de opbrengsten de investering willen financieren.

Deelnemers kunnen kiezen of ze de lening willen gebruiken voor isolatie van de woning of voor de aanschaf van zonnepanelen. Ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Tevens kunnen doe-het-zelvers de lening aanvragen voor de aanschaf van materialen voor het zelf isoleren van de woning. “We zijn blij met de mogelijkheden voor maatwerk met deze lening” zegt de Vries; “en goed dat het voor meer mensen mogelijk wordt bij te dragen aan een duurzamer Nissewaard”.

De regeling is beschikbaar vanaf 1 november.

Deel deze pagina: