Live Live

PvdA Nissewaard: Meer openbare toiletten

Gepubliceerd: Zondag 01 december 2019 14:53

PvdA Nissewaard: Meer openbare toiletten

Veel mensen durven de deur niet meer uit, uit angst niet op tijd een toilet te vinden.

Nissewaard - “Er zijn te weinig openbare toiletten”, meldde de Maag Lever Darm Stichting onlangs. Aad Struijk, raadslid van PvdA, vraagt hier aandacht voor in onze gemeente Nissewaard. Hij stelt hier vragen over aan de wethouder. Onder meer Leeuwarden staat bovenaan de ranglijst met de meeste openbare en opengestelde toiletten per inwoner. Nissewaard is één van de gemeenten die onderaan bungelt.

Door te weinig toiletten kunnen 2 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar ook gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen niet onbezorgd op pad. Bovendien worden regelmatig mensen zoals stomadragers, bij hoge nood geweigerd bij een toilet in winkels, horeca, supermarkten en overheidsgebouwen. Hierdoor durven mensen de deur niet meer uit, uit angst niet op tijd een toilet te vinden.

Zeker het openstellen van bestaande toiletten in Nissewaard, volgens Struijk, moet toch makkelijk en snel te realiseren zijn. Je hebt snel resultaat en heel blije burgers. Wat de PvdA Nissewaard betreft gaan we snel op weg om een gastvrijere toiletgemeente te worden!

Deel deze pagina: