Live Live

PvdA Nissewaard: Zeker zijn om te kunnen sporten

Gepubliceerd: Donderdag 09 juli 2020 14:47

PvdA Nissewaard: Zeker zijn om te kunnen sporten

De PvdA vraagt de gemeente te onderzoeken om ook volwassenen mogelijkheden te bieden om te sporten.

Nissewaard - In de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie vroeg de PvdA Nissewaard aandacht voor sport.

Sinds vorig jaar heeft de gemeente Nissewaard een nieuw armoedebeleid. In dit beleid richt de gemeente zich vooral op voorzieningen in natura. Voor kinderen bestaan er inmiddels mogelijkheden om te kunnen sporten door een aanvraag te doen bij stichting Leergeld of het Jeugdfonds. Voor volwassenen zijn deze mogelijkheden nog beperkt.

De PvdA vraagt de gemeente daarom de mogelijkheden te onderzoeken om ook volwassenen mogelijkheden te bieden om te sporten. “Sporten is gezond. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest. Maar ik weet uit eigen ervaring dat voor veel minima sporten geen optie is omdat zij de bijkomende kosten niet kunnen opbrengen,” legt raadslid Thérèse van Wassenaar uit.

In een motie vroeg van Wassenaar daarom de gemeente de mogelijkheden hiervoor te verkennen en de resultaten van het onderzoek te betrekken bij de evaluatie van het armoedebeleid dat gepland staat voor 2021. De motie werd unaniem aangenomen. “Het zou mooi zijn als we ook volwassenen de kans kunnen bieden om lekker te gaan sporten!” zegt van Wassenaar, die de resultaten van het onderzoek met belangstelling tegemoet ziet.

Deel deze pagina: