Live Live

PvdA ontvangt boek Wegvluchten van Dick Gebuys

Dinsdag 25 januari 2022 14:48

PvdA ontvangt boek Wegvluchten van Dick Gebuys

Het boek vraagt aandacht voor vluchtelingen door het vertellen van verhalen over mensen die op de vlucht zijn. 

Nissewaard - Onlangs ontvingen Wouter Struijk en Dorothé Kieboom het boek Wegvluchten uit handen van Dick Gebuys. Gebuys schreef dit boek samen met Jos Smeets. Het boek vraagt aandacht voor vluchtelingen door het vertellen van verhalen over mensen die op de vlucht zijn en over vrijwilligers en organisaties die hen helpen op plaatsen waar dat nodig is.

Samen met de schrijver van het boek stonden Struijk en Kieboom stil bij de vraag “Wat kan jij doen aan een wereld zonder vluchtelingen” en hoe kan er gewerkt worden aan een zoektocht naar vrede.

Ook in Nissewaard kunnen we een bijdrage leveren hieraan. “Klein denken om een groot probleem op te lossen, dat begint bij te laten merken dat we allemaal welkom zijn in onze gemeente en niemand wordt buitengesloten”, zegt Kieboom, fractievoorzitter van PvdA Nissewaard. Wethouder Struijk zegt toe de vluchtelingenproblematiek op lokaal niveau onder de aandacht te brengen.

Om een vervolg te geven aan de boodschap van het boek heeft PvdA Nissewaard een taart gestuurd naar de opvanglocatie van statushouders die de gemeente Nissewaard opvangt, om zich welkom te laten voelen in Nissewaard.

Deel deze pagina: