Live Live

PvdA op bezoek in de Brielse wijk Rugge

Gepubliceerd: Maandag 12 februari 2018 10:42

PvdA op bezoek in de Brielse wijk Rugge

Alle resultaten zijn in meer detail op de website voorne.pvda.nl te vinden.

Brielle - Tien dagen geleden waren de vrijwilligers van de PvdA Voorne de buurt in, deze maal in Brielle in de buurt Rugge in de Jacoba van Beijerenstraat. Zij spraken aan de deur met twee├źntwintig bewoners. Behalve vragen over de goede en minder goede aspecten van deze buurt en over wat de politiek hier als eerste moet aanpakken, werd ook nader stilgestaan bij vinden van huisvesting door starters op de woningmarkt.

In zijn algemeenheid worden deze buurten zeer gewaardeerd voor de rustige woonomgeving, de sociale cohesie en parkeren, winkelaanbod en kindvriendelijkheid worden ook positief gewaardeerd. Als minpunten werden genoemd onderhoud openbare ruimte en de onveiligheid met name rondom de snackbar op het winkelcentrum.

Zorgelijk is het beeld dat naar voren kwam bij het onderwerp over huisvesting voor starters. De stelling was "De PvdA Brielle wil dat er meer gebouwd wordt voor starters" en daarbij werd de vraag gesteld: Kent u in uw omgeving jonge mensen die moeite hebben met het vinden van huisvesting?" Daarop antwoordde 89% van de mensen dat zij inderdaad mensen in die situatie kennen.

De PvdA Brielle zal de nodige aandacht geven aan de minpunten, en met name het gevoel van onveiligheid op het winkelcentrum Rugge. En natuurlijk zal de huisvesting voor starters hoog op de agenda staan van de nieuwe PvdA-fractie na de verkiezingen. Alle resultaten zijn in meer detail op de website voorne.pvda.nl te vinden.

Deel deze pagina: