Live Live

PvdA reikt Johanna Engwirda-Agricola Pluim uit

Gepubliceerd: Woensdag 08 maart 2023 14:54

PvdA reikt Johanna Engwirda-Agricola Pluim uit

De Pluim is dit jaar uitgereikt aan Ger Groenenboom, die al meer dan 60 jaar in Spijkenisse woont. 

Nissewaard - Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag om stil te staan bij de positie van vrouwen in de wereld, in Nederland en in Nissewaard.

PvdA Nissewaard reikt sinds 2 jaar op die dag de Johanna Engwirda-Agricola Pluim uit. Deze wordt uitgereikt aan een vrouw in Nissewaard die zich (politiek) heeft ingezet voor Nissewaard. Johanna Engwirda-Agricola was de eerste vrouw in de gemeenteraad in Spijkenisse. Zij zat in de gemeenteraad van 1947 tot 1953 voor de Partij van de Arbeid.

De Pluim is dit jaar uitgereikt aan Ger Groenenboom. Heel bijzonder is het feit dat Ger Groenenboom Johanna Engwirda-Agricola ook persoonlijk gekend heeft.

 
Meer dan 60 jaar woont Ger in Spijkenisse en is ze actief geweest in de politiek voor PSP en Groen Links, bij Vluchtelingenwerk, Humanitas, Vrouwen voor Vrede, de Wereldwinkel en SWO. En nog steeds is ze actief als vrijwilliger. “Ger Groenenboom is een vrouw die altijd bezig is met de wereld om haar heen, betrokken en actief. Daarom is deze Pluim voor haar dik verdiend”, zegt Dorothé Kieboom, raadslid van PvdA Nissewaard.

Deel deze pagina: