Live Live

PvdA reikt Pluim uit aan Molen De Arend

Gepubliceerd: Zondag 12 september 2021 19:11

PvdA reikt Pluim uit aan Molen De Arend

De Pluim van de Arbeid werd enthousiast ontvangen door de molenaars.

Nissewaard - Op zaterdag 11 september werd er een Pluim van de Arbeid uitgereikt aan Stichting Molenbehoud Nissewaard ter waarde van 250 euro door de PvdA Nissewaard. Dit bedrag is geschonken om een bijdrage te leveren aan de financiering van de sanitaire voorzieningen van Molen de Arend in Zuidland.

Joanne Cijntje, Geert de Vries en Hidde Douma gingen tijdens de Open Monumentendag namens de PvdA Nissewaard langs bij de molen om de Pluim uit te reiken. Hier werden zij getrakteerd op een interessante rondleiding van de molenaars, waarin zij veel leerden over de werking en geschiedenis van dit prachtige monument van Zuidland.

De Pluim van de Arbeid werd enthousiast ontvangen door de molenaars. Hiermee kan de molen, die al sinds 1844 bestaat, mede in stand worden gehouden. De PvdA Nissewaard vindt het belangrijk om Molen de Arend te ondersteunen omdat dit een belangrijk monument is in de geschiedenis en toekomst van Zuidland.

De Pluim van de Arbeid wordt door de PvdA al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard, doordat raadsleden een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Ook leden van de PvdA dragen bij aan de Pluim. Organisaties kunnen worden voordragen via pvda@nissewaard.nl

Deel deze pagina: