Live Live

PvdA steunt crowdfundingsacties AED’s

Gepubliceerd: Dinsdag 04 oktober 2022 13:20

PvdA steunt crowdfundingsacties AED’s

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard.

Nissewaard - Om Nissewaard Hartveilig te maken, moeten er verspreid over Nissewaard voldoende AED’s beschikbaar zijn. Door acties voor een BuurtAED zamelen bewoners geld in voor een AED in hun eigen buurt. Voor de wijk Waterland zijn er verschillende crowdfundingsacties gestart voor AED’s in de wijk.

In de wijk wonen ruim 9000 mensen. Om op loopafstand een AED te kunnen bereiken zijn er op zijn minst vier defibrillators nodig. Deze AED’s kunnen het verschil maken tussen leven en dood. PvdA Nissewaard ondersteunt de acties voor een BuurtAED van harte. Daarom heeft de PvdA een Pluim uitgereikt aan de BuurtAED-acties in Libelleveen en Ottersveen in de wijk Waterland in Spijkenisse. Beide acties zien nog graag donaties tegemoet om de BuurtAED te realiseren.

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard, doordat raadsleden een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Ook leden van de PvdA dragen bij aan de Pluim. Organisaties kunnen worden voordragen via pvda@nissewaard.nl.

Deel deze pagina: