Live Live

PvdA Voorne en Nissewaard op de opruimtour

Gepubliceerd: Zaterdag 09 maart 2019 22:10

PvdA Voorne en Nissewaard op de opruimtour

Weliswaar met gemengde gevoelens over zoveel nonchalance, maar toch met veel voldoening keken ze terug op het resultaat van deze dag.

Zaterdag 9 maart gingen de vrijwilligers van de PvdA afdelingen Nissewaard en Voorne gezamenlijk aan de arbeid. Veertien van hen, waaronder de wethouders Bert van Ravenhorst (Brielle) en Wouter Struijk (Nissewaard), staken de handen uit de mouwen, aan de afvalknijpers en -zakken.

's Morgens in de Bernisse en ’s middags in Hellevoetsluis langs het Haringvliet en het Wilgenpad werden drieëntwintig afvalzakken gevuld met drankblikjes, flessen en pakjes, chipszakken, veel plastic zakjes en losse papiertjes. En, met name in Hellevoetsluis, nog veel vuurwerkafval van de laatste jaarwisseling; alles bijna 88 kg! Houd Hellevoetsluis schoon geldt blijkbaar niet voor iedereen, en ook in de Bernisse is verpozen in de natuur blijkbaar voor sommigen een vrijbrief om zijn rotzooi maar zo achter te laten. Soms deprimerend, maar de fijne reacties van het waarderende publiek dat zij tegen kwamen deed hen ook veel goed.

Weliswaar met gemengde gevoelens over zoveel nonchalance, maar toch met veel voldoening keken ze terug op het resultaat van deze dag. Zij zullen dit nog wel eens herhalen, en dat zal de volgende druppel op de gloeiende plaat zijn. Maar samen met anderen zoals de mensen achter de facebookpagina @schonermaken wordt ons stukje wereld toch weer een beetje mooier.

Deel deze pagina: