Live Live

PvdA vraagt naar stand van zaken scouting

Woensdag 21 juni 2023 11:05

PvdA vraagt naar stand van zaken scouting

De scouting vervult een belangrijke maatschappelijke functie en de PvdA vindt het belangrijk dat zij hun activiteiten kunnen blijven voortzetten. 

Nissewaard - De fractie van de PvdA heeft op 13 januari schriftelijke vragen ingediend over de situatie van de scoutinggebouwen in Nissewaard. Het college heeft toen toegezegd om in gesprek te gaan met de besturen van Scouting Bernisse en Scouting Hartelgroep. In het geval van Scouting Bernisse werd toen ook extra aandacht gevraagd voor een eventuele koppeling van de aanleg van voorzieningen tegelijkertijd met de bouw van woonunits voor Oekraïense ontheemden in Heenvliet.

PvdA-raadslid Hidde Douma vroeg tijdens de commissie leefomgeving wat de status is van deze gesprekken en of het college ook bereid is om in gesprek te gaan met het bestuur van Scouting Ruwaard van Putten, waarvan de PvdA-fractie ook signalen heeft ontvangen dat er problemen zijn met de staat van het gebouw.

Wethouder Hamerslag antwoordde dat er met alle drie de besturen gesprekken gaande zijn en zijn gevoerd. Voor Scouting Bernisse zullen in ieder geval de nutsvoorzieningen aangelegd worden en wordt er gekeken naar wat voor extra mogelijkheden er nog zijn. Voor Scouting Ruwaard van Putten zijn er de laatste jaren vooral verbeteringen aangebracht aan het perceel, zoals het gras en de heggen. Voor Scouting Hartelgroep wordt er vooral gekeken naar het aantrekken van huurders om extra inkomsten te genereren.

“De scouting vervult een belangrijke maatschappelijke functie. Het is belangrijk dat zij hun activiteiten goed kunnen blijven voortzetten”, aldus Douma.

Deel deze pagina: