Live Live

PvdA vraagt naar stand van zaken Vlielander

Maandag 02 oktober 2023 09:59

PvdA vraagt naar stand van zaken Vlielander

Er zijn gesprekken tussen de gemeente en de Vlielander over het beheer en het eigendom van het terrein, maar deze zijn nagenoeg stilgevallen.

Zuidland - Een aantal speeltuinen binnen de gemeente Nissewaard is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en vormen een speeltuinvereniging. Zo ook speeltuinvereniging de Vlielander in Zuidland.

Door de steeds strengere veiligheidseisen komt er een moment dat veel toestellen vernieuwd zullen moeten worden. Hier hangen veel kosten aan vast. Er zijn daarom gesprekken tussen de gemeente en de Vlielander over het beheer en het eigendom van het terrein, maar deze zijn nagenoeg stilgevallen. Raadslid Hidde Douma wilde namens de fractie van de PvdA weten wat de status is van deze gesprekken en wanneer deze weer hervat worden.

Wethouder Mijnans antwoordde dat er door onvoorziene omstandigheden zoals het personeelstekort een vertraging is ontstaan. Hij zal op korte termijn het contact zoeken met de speeltuinvereniging en dit punt op de actielijst plaatsen om de snelheid te waarborgen.

“Het is fijn dat deze gesprekken op korte termijn weer hervat worden. Een voorziening zoals de Vlielander moeten we koesteren”, aldus Douma.

Deel deze pagina: