Live Live

PvdA vraagt naar werkzaamheden Julianastraat

Zondag 25 juni 2023 22:22

PvdA vraagt naar werkzaamheden Julianastraat

PvdA-raadslid Hidde Douma vroeg daarom tijdens de commissie leefomgeving of er gekeken was naar een alternatieve veilige schoolroute.

Zuidland - In Zuidland is de herinrichting van de Julianastraat en omstreken in volle gang. Ook het Puntgorspad, een belangrijke route voor kinderen die naar basisschool de Vlasbloem moeten lopen of fietsen, ligt hierdoor open.

PvdA-raadslid Hidde Douma vroeg daarom tijdens de commissie leefomgeving of er gekeken was naar een alternatieve veilige schoolroute en of dit met de school was gecommuniceerd. Ook wilde Douma weten of het mogelijk is om ter hoogte van de voormalige bibliotheek ’t Rondeel een zebrapad aan te leggen in verband met het veilig oversteken van de Julianastraat.

Wethouder Mijnans antwoordde dat er een vooraankondiging is gedaan en dat er een veilige omleidingsroute is afgestemd. Dit is niet met de school zelf gecommuniceerd, maar zal in de toekomst wel gebeuren. De situatie op het kruispunt Julianastraat/Puntgorspad zal eerst gemonitord worden. Mocht blijken dat een zebrapad toch nodig is kunnen er later extra maatregelen getroffen worden.

Deel deze pagina: