Live Live

PvdA: Vragen aan college over informatievoorziening

Gepubliceerd: Maandag 11 mei 2020 18:28

PvdA: Vragen aan college over informatievoorziening

Veel mensen in Nissewaard geven aan de weekkrant en zodoende de daarbij behorende informatie niet te ontvangen.

Nissewaard - PvdA Nissewaard heeft vragen gesteld over de verspreiding van overheidsinformatie in Nissewaard. De gemeente Nissewaard deelt regelmatig informatie die belangrijk is voor alle inwoners van de gemeente. Naast het aanbieden van deze informatie op de gemeentelijke website en sociale media, wordt de informatie huis aan huis verspreid door deze te laten opnemen in en bij het lokale weekblad.

De PvdA kreeg signalen dat bepaalde informatie zoals de Geldgids en de Thuis-in-de-wijkkrant inwoners niet bereikten. “Juist in deze tijd van onzekerheid door Corona bieden deze beiden informatie die van groot belang is voor onze inwoners,” zegt Thérèse van Wassenaar, raadslid voor de PvdA.

Via sociale media inventariseerde zij het bereik van de Geldgids, die onlangs bezorgd is in Nissewaard. Hierbij gaven veel mensen aan de weekkrant en zodoende de daarbij behorende informatie niet te ontvangen. Van Wassenaar heeft het college daarom gevraagd of zij deze klachten herkennen en na te denken over oplossingen voor verspreiding van de informatie, zodat de gemeente er zeker van kan zijn dat alle inwoners van Nissewaard bereikt worden.

Deel deze pagina: