Live Live

PvdA wil onderzoek naar Triage bij toegang voor WMO

Zondag 10 juli 2022 17:36

PvdA wil onderzoek naar Triage bij toegang voor WMO

De motie van PvdA Nissewaard is uiteindelijk unaniem aangenomen. 

Nissewaard - Woensdag was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Hierbij sprak Geert de Vries, fractievoorzitter van de PvdA, de algemene beschouwingen uit van de fractie en werd vooruitgekeken naar de begroting van het volgende jaar.

Traditiegetrouw worden hierbij ook moties ingediend waarin gevraagd wordt om onderwerpen op te nemen in deze begroting. Raadslid Dorothé Kieboom diende namens PvdA een motie in over Triage bij toegang voor WMO.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning, biedt ondersteuning aan de inwoners van Nissewaard bijvoorbeeld voor Dagbesteding, Huishoudelijke Hulp en aanpassing van de woning. “Niet al deze vormen van WMO zijn even dringend voor de aanvrager” zegt Kieboom. Dementerende ouderen die wachten op Dagbesteding kunnen snel achteruitgaan in de wachttijd, terwijl wachten op een andere vorm van WMO minder ingrijpende gevolgen zou kunnen hebben.

In de motie, ingediend samen met ONS en Nissewaard Lokaal, wordt daarom gevraagd om te onderzoeken hoe een vorm van triage onderscheid kan maken naar urgentie en wachttijd voor de verschillende WMO aanvragen. De motie werd uiteindelijk unaniem aangenomen.

“Zo hopen we dat de juiste zorg op het juiste moment bij onze inwoners kan worden gegeven”, besluit Dorothé Kieboom.

Deel deze pagina: