Live Live

PvdD zet drone-team 'Red het reekalf’ in het zonnetje

Donderdag 16 februari 2023 15:07

PvdD zet drone-team 'Red het reekalf’ in het zonnetje

Ieder jaar reikt de Statenfractie van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland met Valentijn een oorkonde van mededogen uit. 

Rockanje - Op Valentijnsdag zette de Partij voor de Dieren natuurdrone-team Westvoorne ‘Red het reekalf’ in het zonnetje. ‘De vrijwilligers van het natuurdrone-team hebben sinds de oprichting al het leven gered van ongeveer 35 reekalfjes’, zegt Hanke Hoogerwerf, Statenlid van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. ‘Zij vervullen belangrijk werk voor de bescherming van de reeën op Voorne-Putten’. De Statenfractie reikt op locatie in Rockanje een oorkonde uit.
Oorkonde

Ieder jaar reikt de Statenfractie van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland met Valentijn een oorkonde van mededogen uit aan een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, de natuur of het milieu in de provincie. De vrijwilligers van het natuurdrone-team zetten zich naast hun eigen werkzaamheden geheel belangeloos in voor de reekalfjes. In het maaiseizoen gaan ze voor dag en dauw op pad en redden zo vele dierenlevens. Hoog tijd om ze in het zonnetje te zetten, vindt Hanke Hoogerwerf.

Natuurdrone-team Westvoorne ‘Red het reekalf’

Tijdens het maaiseizoen worden helaas veel reekalveren op Voorne-Putten Westvoorne het slachtoffer van de maaimachine. Om dit te voorkomen bieden de vrijwilligers van natuurdrone-team Westvoorne ‘Red het reekalf’ aan om een perceel, voordat het wordt gemaaid, te controleren door een drone met warmtebeeld camera. Dit gebeurt in de vroege uurtjes van de dag, om de perceeleigenaren te ondersteunen en dierenleed te voorkomen!

De reekalfjes zijn door het hoge gras nauwelijks te zien met het ‘blote’ oog en een drone kan uitkomst bieden. Het natuurdrone-team doet dit op vrijwillige basis en wil graag samen met de perceel-eigenaren en maaiers optrekken. ‘Een initiatief als dit, waarbij dieren in nood worden geholpen, draagt bij aan een provincie waarin dieren de ruimte, rust en bescherming krijgen om te leven naar hun aard’, zegt Hanke Hoogerwerf. ‘De vrijwilligers verdienen een pluim voor hun inzet!’

Deel deze pagina: