Live Live

Raad positief over aanvraag zonnepark Tinte

Vrijdag 28 januari 2022 13:33

Raad positief over aanvraag zonnepark Tinte

Pas nadat de provincie instemt met een zonnepark in het gebied, kan besluitvorming op lokaal niveau starten.

Tinte - De gemeenteraad van Westvoorne heeft een positieve grondhouding ingenomen tegenover het initiatief voor een zonnepark aan de Konneweg in Tinte. De beoogde locatie ligt in het agrarisch glastuinbouwgebied.

De gemeenteraad heeft wel enkele belangrijke aandachtspunten voor de initiatiefnemer, zoals de inpassing van het zonnepark in het landschap, (brand)veiligheid, rendement, netcapaciteit, beheer, onderhoud en ontmanteling. Ook hecht de raad veel belang aan participatie van inwoners van de gemeente.

De initiatiefnemer dient de omgeving te betrekken bij de plannen. Het gaat niet alleen om omwonenden/inwoners, maar ook om bijvoorbeeld omliggende bedrijven, natuurorganisaties, belangenorganisaties en energiecoöperaties. Bij realisatie van het initiatief krijgt de omgeving van het nieuwe zonproject ook de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Pas nadat de provincie instemt met een zonnepark in het gebied, kan besluitvorming op lokaal niveau starten. Voor besluitvorming over de uitgebreide afwijkingsprocedure en een besluit van de gemeenteraad over de aanvraag voor de omgevingsvergunning is het daarom nog te vroeg.

Via de gemeentelijke kanalen zorgen zij voor informatie over de voortgang. Mocht u nu al vragen hebben, dan kunt u deze aan de gemeente sturen via gemeente@westvoorne.nl.

Deel deze pagina: