Live Live

Rabobank schenkt laptops voor onderwijs

Gepubliceerd: Zaterdag 09 mei 2020 09:50

Rabobank schenkt laptops voor onderwijs

Goede apparatuur, thuis en op school, blijft voor alle kinderen van belang, ook al gaat het onderwijs op scholen weer van start. 

Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf maandag 11 mei met enige aanpassingen weer open en de klassikale lessen worden deels hervat. Ook het thuisonderwijs blijft nog deel uitmaken van het onderwijspakket. Niet alle leerlingen beschikken thuis over de digitale middelen om daar het onderwijs te volgen. Dankzij de donaties van bedrijven kan aan de vraag om extra digitale hulpmiddelen worden voldaan.

Weer naar school

Vanaf maandag 11 mei moeten leerlingen de uitgeleende schoolmaterialen voor het thuisonderwijs weer meenemen naar school. Echter, de behoefte aan bijv. laptops om opdrachten thuis te kunnen maken, blijft bij leerlingen die daar thuis niet over kunnen beschikken, bestaan. Daarom overhandigde mw. Weeda van de Rabobank de eerste van een aantal laptops aan de heer Groeneveld van VCPO Spijkenisse en mw. Van Doesburg van de samenwerkende schoolbesturen op Voorne-Putten.

Kracht digitaal onderwijs

Ook na 11 mei is er nog deels afstandsonderwijs. ??Deels gaan de kinderen naar school, op de andere dagen kunnen leerlingen thuis hun huiswerk maken. ?Voor vragen of extra uitleg is er ruimte voor digitaal overleg met de school. De heer Groeneveld van VCPO Spijkenisse: “Ook als uiteindelijk kinderen weer hele dagen naar school kunnen, blijven we de kracht van onderwijs met digitale hulpmiddelen benutten. Goede apparatuur, thuis en op school, blijft dan voor alle kinderen van belang.”

Thuisonderwijs

In de afgelopen weken hebben de scholen de lessen of lesstoffen digitaal aangeboden voor het thuisonderwijs. Maar niet alle leerlingen hebben dat vanuit huis met een digitaal hulpmiddel kunnen volgen. Soms konden scholen dat probleem oplossen door eigen materialen uit te lenen. Gelukkig hebben ook verschillende partijen in het onderwijsveld, zoals het Jeugdeducatiefonds en de Stichting Leergeld Voorne-Putten, deze leerlingen voorzien van laptops en chromebooks voor het thuisonderwijs. Toch is daarmee het probleem nog niet voor alle leerlingen opgelost.

Donaties

De donaties van bedrijven is dan ook een welkome aanvulling. Corina Weeda van de Rabobank: “Vanwege de coronacrisis zijn kinderen aangewezen op thuisonderwijs. Ook nu de basisscholen weer gedeeltelijk open gaan. Het is alleen niet voor ieder kind vanzelfsprekend om te kunnen beschikken over de benodigde middelen voor digitaal onderwijs. De Rabobank wil in deze uitzonderlijke tijd graag een steentje bijdragen om dat te veranderen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zoveel mogelijk basisschoolleerlingen ook nu aan het thuisonderwijs kunnen deelnemen.”

Samenwerking

Onderwijswethouder Struijk is blij met de donaties: “Ook als de scholen open gaan, willen we dat alle leerlingen nog steeds thuis onderwijs krijgen. Donaties van onze partners en van bedrijven stellen we daarom enorm op prijs. Zo kan het thuisonderwijs voor leerlingen die niet over de benodigde middelen beschikken, toch doorgaan. Het is dan ook mooi om te zie hoe de gemeente, onze partners, bedrijven, scholen en kinderopvangorganisaties op heel Voorne-Putten met elkaar samenwerken voor onderwijs aan onze kinderen, zodat zij kansrijk, gezond en veilig kunnen opgroeien.”

Deel deze pagina: