Live Live

Read2Me! Voorleeswedstrijd voor de brugklas

Dinsdag 28 maart 2023 13:19

Read2Me! Voorleeswedstrijd voor de brugklas

Op 15 maart organiseerde Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse de regionale finale van Read2Me!

Spijkenisse - Maar liefst acht voorleeskampioenen streden op 15 maart in Spijkenisse om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Op 15 maart organiseerde Bibliotheek de Boekenberg de regionale finale van Read2Me!. Acht leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Meerdere supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande Ronald van Ham, Barbara Paak en Gwendolyn Gomes hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen.

De voorleeskampioen die de regionale finale van Read2Me! gewonnen heeft is Julian Tokaai van Penta Scala Molenwatering uit Spijkenisse. Gefeliciteerd! Julian neemt het 24 maart op tegen de andere voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in Bibliotheek Rotterdam.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheeksector voert het programma uit. Het wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het ministerie van OCW.

Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Het actieplan bedient diverse leeftijdsgroepen; voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten.

Deel deze pagina: