Live Live

Regenton voor familie Klijn in Hekelingen

Gepubliceerd: Zondag 12 mei 2024 09:10

Regenton voor familie Klijn in Hekelingen

Hekelingen - In 'De Week voor ons Water' konden inwoners uit Nissewaard een regenton winnen. 

In de week voor ons water, die vorige week van start ging, wordt aandacht gevraagd voor hoe we met ons water omgaan. Ook het regenwater dat steeds vaker met bakken uit de hemel komt. De afgelopen week maakten inwoners van Nissewaard kans op een mooie regenton.

Gelukkige winnaar was het gezin Klijn uit Hekelingen. Wethouder Chris Hottentot en klimaatburgemeester Alfred Blokhuizen overhandigden de ton aan het blije gezin. Wethouder Chris Hottentot: 'We vragen extra aandacht voor het water in onze gemeente. Het moet echt schoner en we moeten toch ook zoveel mogelijk water opvangen om te voorkomen dat er wateroverlast ontstaat. Dat doen we graag samen met alle Nissewaarders'.

Klimaatburgemeester Blokhuizen: 'We kunnen het ook samen. Het is zo simpel. Tegels de tuin uit en planten erin. Zo'n fraaie regenton helpt heel goed, ook in de zomer als het heel warm is. Met het regenwater kun je de planten van water voorzien en je terras flink afkoelen, zonder onnodig drinkwater te gebruiken.

De familie Klijn hoefde niet te worden overtuigd. Het gezin is al een tijd bezig met waterbesparing en een groene koele tuin. Blokhuizen en Hottentot: 'Dat is niet alleen heel goed voor het milieu en het waterleven, het scheelt ook nog geld.'

Deel deze pagina: