Live Live

Regio Deal Zuid-Hollandse Delta is rond

Gepubliceerd: Zaterdag 18 juli 2020 12:24

Regio Deal Zuid-Hollandse Delta is rond

Op vrijdag 17 juli ondertekenden de 6 burgemeesters op het eiland Tiengemeten de definitieve Regio Deal.

Regio - Eén gezamenlijk label voor streekproducten, een vacaturebank voor de regio, een netwerk van onderwijscampussen én meer waterstoftankstations. Een greep uit de projecten waarmee de regio Zuid-Hollandse Delta aan de slag gaat.

3 eilanden – 6 gemeenten – staan te trappelen om zich te ontwikkelen tot koploper op het gebied van agrifood, landschap en toerisme, zorg, duurzaamheid en innovatie. Met de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta bundelen de gemeenten Brielle, GoereeOverflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne de krachten om hun aantrekkelijkheid en vitaliteit te versterken.

Op vrijdag 17 juli ondertekenden de 6 burgemeesters op het eiland Tiengemeten – als een symbolisch knooppunt van alle gemeenten – de definitieve Regio Deal. De eilanden hebben voor hun ambities een bedrag van € 7,5 miljoen van het Rijk ontvangen en dragen daar zelf nog eens € 7,5 miljoen aan bij.

Symbolisch legden de burgemeesters en betrokken wethouders ieder een puzzelstuk in de vorm van hun gemeente: elk puzzelstuk is nodig om de puzzel compleet te maken. Zo vormen de gemeenten met elkaar een sterke regio.

Deel deze pagina: