Live Live

Regiowedstijden bij Voorne Atletiek

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 20:06

Regiowedstijden bij Voorne Atletiek

De jongens Pupillen B mochten de eerste prijs voor hun estafette in ontvangst nemen. 

Brielle - Alle regionale atletiekverenigingen waren erbij afgelopen zaterdag. Met gepaste trots had Voorne Atletiek haar deuren opgezet voor 6 tot 12-jarigen uit Vlaardingen, Rotterdam, Barendrecht, Spijkenisse en natuurlijk Voorne. Op de atletiekbaan in het Geuzenpark hadden zich 250 pupillen van deze zogenaamde pupillen verzameld voor de regionale sprint- en estafettekampioenschappen.


En het ging er met recht hard aan toe. Ingedeeld in drie leeftijdscategorie├źn streden de individuele atleetjes eerst in 40 m en 60 m sprint op individuele basis met elkaar en daarna was het tijd voor de estafettes. Zeker voor de jongsten bleek het rennend overgeven van een stokje nog een hele klus. Maar wat deden ze hun best en wat hadden deze pupillen er een plezier in, aangespoord door de grote schare ouders en belangstellenden.

Maar het ging natuurlijk ook om de prijzen, en ook de teams van Voorne Atletiek mochten een aantal keer het podium beklimmen. Zo waren daar de jongens Pupillen B die de eerste prijs voor hun estafette in ontvangst mochten nemen (foto).

Zo'n prachtig evenement komt natuurlijk niet zomaar tot stand. Zowel voor als achter de schermen was er een grote schare vrijwilligers zonder wie zoiets niet gerealiseerd kan worden. Denk aan starter, juryleden, omroeper en geluidstechnicus, administratie, materiaalman en barpersoneel. En dat is slechts een greep uit de enthousiaste mensen die Voorne Atletiek succesvol maken.

Wie ook weleens wil zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat moet 9 september in de agenda noteren. Dan organiseert Voorne Atletiek een jubileumfeest en Open Dag. Belangrijk onderdeel daarvan zijn de Spectades Games baanwedstrijden, waaraan dit keer ook aan geïnteresseerden de gelegenheid wordt geboden om zelf eens een discus te werpen, startblokken te proberen en dergelijke. Iedereen is dan van harte welkom vanaf 10 uur. Voor meer informatie ga naar www.voorneatletiek.com.

Deel deze pagina: