Live Live

Renovatie tijdelijke verbinding Suurhoffbrug (A15)

Gepubliceerd: Donderdag 04 juli 2019 17:58

Renovatie tijdelijke verbinding Suurhoffbrug (A15)

De bestaande brug uit 1974 wordt gerenoveerd en aangepast naar twee rijstroken in de richting van de Maasvlakte, Brielle en Westvoorne.

Regio - Aannemersconsortium STIPT start namens Rijkswaterstaat in juli met de renovatie en nieuwbouw van de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Deze brug ligt in de A15 bij de Maasvlakte Rotterdam en verbindt de oevers van het Hartelkanaal. STIPT is een combinatie van de bedrijven Dura Vermeer, BESIX, Mobilis en Hollandia. De werkzaamheden aan het project Tijdelijke Verbinding Suurhoffbrug zijn in 2021 klaar.

De Suurhoffbrug is een belangrijke schakel tussen enerzijds de Maasvlakte en het westelijk deel van Voorne-Putten en anderzijds de Botlek, Europoort en Rotterdam. Door de toename van het vracht- en personenautoverkeer is de brug aan vervanging toe. ‘We renoveren de bestaande brug uit 1974 en passen deze aan naar twee rijstroken in de richting van de Maasvlakte, Brielle en Westvoorne. De nieuwe brug krijgt straks een fietspad in twee richtingen’, legt projectmanager Henk Meuldijk van Rijkswaterstaat uit. De nieuw te bouwen tijdelijke brug heeft twee rijstroken voor één rijrichting naar Rotterdam. Beide bruggen worden aangesloten op de A15.

In 2018 is in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat tevens een integrale verkenning gestart naar een nieuwe definitieve verbinding voor het weg- en spoorverkeer ter hoogte van de Suurhoffbrug.

De uitvoering start begin 2020; de openstelling van de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug is gepland voor 2021. De hinder tijdens de bouw is beperkt. Omleidingsroutes worden duidelijk gecommuniceerd.

Deel deze pagina: