Live Live

Ria Berkhout klimaatburgemeester Nissewaard

Dinsdag 01 november 2022 13:09

Ria Berkhout klimaatburgemeester Nissewaard

Inwoners konden zich in het kader van de Nationale Klimaatweek aanmelden als klimaatburgemeester.

Nissewaard - Burgemeester Foort van Oosten heeft de eerste klimaatburgemeester van Nissewaard benoemd. Ria Berkhout kreeg tijdens de aftrap van de Nationale Klimaatweek in Nissewaard een circulaire ambtsketen omgehangen. Zij zal zich gedurende een jaar inzetten als ambassadeur voor duurzaamheid. Tijdens de Nationale Klimaatweek van 2023 geeft zij het stokje door aan een andere inwoner van de gemeente die het duurzame voorbeeld geeft.

Inwoners konden zich in het kader van de Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, aanmelden als klimaatburgemeester. “In Nissewaard hebben we ervoor gekozen één klimaatburgemeester ook echt te benoemen en zo haar ambassadeurschap kracht bij te zetten,” zegt burgemeester Foort van Oosten.

Duurzame initiatieven in de schijnwerpers
Als klimaatburgemeester gaat Ria komend jaar reportages maken over duurzame initiatieven in de gemeente. “Hoe sluit je een regenton aan en waarom zou je dat doen? Of wat gebeurt er met matrassen die worden ingeleverd bij het afvalbrengstation? Dat wil ik graag laten zien en zo inwoners van Nissewaard inspireren en motiveren om samen de gemeente steeds een beetje duurzamer te maken.” Ze gaf zelf al een mooi voorbeeld door in een geupcyclede jurk van een oude gordijnenstaal te verschijnen.

Over de Nationale Klimaatweek
Gemeente Nissewaard doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 31 oktober tot 6 november. In deze week vinden er allerlei activiteiten plaats die staan in het teken van duurzaamheid. Zo is de gemeente aanwezig op de weekmarkten om met inwoners in gesprek te gaan over energiebesparing en wat de gemeente daarbij voor hen kan betekenen. Ook zijn er inwoners die hun huis openstellen en vertellen over de duurzame maatregelen die zij hebben genomen. Het volledige programma van de week is te vinden op www.nissewaard.nl/klimaatweek.



Foto-ok.nl

Deel deze pagina: