Live Live

Rockband brengt lokale zangers bijeen

Gepubliceerd: Vrijdag 08 november 2019 21:32

Rockband brengt lokale zangers bijeen

Met gratis live-muziek op de zondagmiddag geeft café De Dijk in Hellevoetsluis een frisse doorstart aan het lokale muziekseizoen.

Hellevoetsluis - Het nieuwe muziekseizoen van café De Dijk in Hellevoetsluis gaat zondagmiddag 24 november van start met een opmerkelijk initiatief van rockcoverband Mickey's Paper Heroes. Drie bekende zangers doen mee met het optreden van de band rond de Oudenhoornse rockveterane Tanja Hoogzand. Het gezamenlijke optreden begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk.

Met gratis live-muziek op de zondagmiddag geeft café De Dijk in Hellevoetsluis een frisse doorstart aan het lokale muziekseizoen. Precies een jaar geleden nadat de band rond rockveterane Tanja Hoogzand het muziekcafé aan de Struytse Zeedijk vol liet lopen met muziekliefhebbers, heeft eigenaresse Trudy Bremer van De Dijk wederom een bijzondere seizoensopening met Mickey's Paper Heroes in huis.

De regionaal bekende band werd eerder finalist werd in de competitie om beste coverband van Nederland in het Amsterdamse Paradiso. Voor deze keer wordt de band, die al drie decennia diverse podia beklom, versterkt met drie lokale topzangers. Zo geeft Jeroen Hooft van rockband Seperate acte de présence, alsook de bekende Hellevoetse popzanger Frans Voets. Blueszanger Danny Holleman draagt ook een bijzonder steentje bij aan het rockrepertoire van de band, met songs uit de jaren negentig tot nu.

,,In café De Dijk hebben we vorig jaar onze nieuwe zangeres Marcia van 't Kruis ontmoet,'' zegt Hoogzand, die vanaf dat moment onafscheidelijk het podium deelt met de nieuwe frontvrouw naast haar, die op regionale podia bepaald geen onbekende verschijning is. ,,We sloegen achterover van haar talent. En dat zit in er hier genoeg. Dat songfestivalwinnaar Duncan Lawrence uit Hellevoetsluis komt, weet heel Nederland wel. Maar dat er ook veel plaatselijk talent rondloopt, daarvan is men lokaal vaak niet op de hoogte,'' zegt Hoogzand. ,,Daar willen wij wat verandering in brengen.''

Veel talent wordt gekweekt in de Hellevoetse muziekcentra Mach en MOH. ,,Maar dat blijft vrijwel onzichtbaar, omdat er in de regio te weinig plekken zijn voor hen om op te treden. Vandaar dat wij graag ruimte maken op ons podium in De Dijk. Het is voor ons ook genieten om met deze fantastische zangers op te kunnen treden.''

Bij de opening van het muziekseizoen vorig jaar stond de zaak van café-eigenaresse Trudy Bremer stampvol. ,,Ook toen kwam Mickey's hier spelen en stelden ze nieuwe regionale muzikanten aan de bezoekers voor.'' Dat bleek een groot succes. ,,Dat betekent dat er grote behoefte is aan dit soort initiatieven. Het geeft een nieuwe impuls aan de lokale muziekbeleving.''

Het optreden van Mickey's Paper Heroes op 24 november begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Café De Dijk is aan de Struytse Zeedijk 9 in Hellevoetsluis. Wie alvast eerder naar de band wil gaan kijken, kan op zondagmiddag 17 november naar café Spot in Spijkenisse. Ook daar begint het optreden om 15.30 uur en is de toegang gratis.

Deel deze pagina: