Live Live

Ronald Bagijn brengt standbeeld André van Duin tot leven!

Vrijdag 25 februari 2022 12:43

Ronald Bagijn brengt standbeeld André van Duin tot leven!

De bronslook finishing werd door Ronald Bagijn van R-Brush uit Spijkenisse verzorgd.

Spijkenisse - Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van André van Duin heeft kunstenaar (street artist) Frankey een levensgroot bronzen beeld gemaakt van diens typetje Flip Fluitketel. Dit beeld is afgelopen zondag geplaatst op een acht meter hoge paal op het Rokin in Amsterdam, wat inmiddels heeft geleid tot heel veel aandacht in de landelijke media.

Maar …, is dit wel een bronzen beeld? Nee, dit standbeeld is een 3D print, waarvan de bronslook finishing door Ronald Bagijn van R-Brush uit Spijkenisse werd verzorgd. Dit soort projecten zijn super leuk, maar moeten wel vaak last minute worden gespoten. En dan is er gewoonweg niet voldoende tijd en vaak ook geen geld voor echt brons. De 3D printer was zaterdagmiddag klaar met het printen van alle 14 delen die in elkaar gezet moesten worden. Daarna is alles met de primer en in de basiskleur gespoten. Zaterdagavond was Ronald Bagijn aan de beurt om met zijn airbrush de 3D print om te toveren in een bronzen standbeeld. Met deze airbrush techniek brengt hij objecten namelijk tot leven.

Naast het spuiten van 3D objecten en muurschilderingen bij bedrijven, horeca en winkels, houdt airbrusher Ronald Bagijn zich ook bezig met allerlei schilderingen op maat bij particulieren. Van de woonkamer of tuin tot in de bad- en babykamer. Een trend die aanslaat omdat zijn klanten vaak iets unieks met een verhaal willen. Ook wordt hij geregeld gevraagd voor special painting van bijvoorbeeld motoren, auto’s of vrachtwagens. Of zoals Ronald Bagijn zelf zegt: “De juiste sfeer en iets unieks creëren in iedere ruimte of op elk object via airbrush, dat is de uitdaging waar ik voor ga!” Zie https://www.r-brush.nl/

Deel deze pagina: