Live Live

Rondje Voorne-Putten is compleet

Gepubliceerd: Donderdag 15 oktober 2020 16:29

Rondje Voorne-Putten is compleet

Hiermee is een nieuwe stap gezet om Nissewaard en Voorne-Putten recreatief in beeld te brengen.

Nissewaard - Het laatste stukje ontbrekende fietspad van het rondje Voorne-Putten is klaar. De officiële opening die voor 14 oktober gepland stond, ging vanwege corona op het laatste moment niet door. Het nieuwe fietspad Zuidoord was het laatste ontbrekende stukje van 2 km van het rondje Voorne-Putten.

“Nu het fietspad polder Zuidoord als laatste schakel klaar is, kunnen onze inwoners en toeristen echt een heel rondje fietsen over Voorne-Putten en genieten van ons mooie eiland,” zegt een blije wethouder Martijn Hamerslag. “Hiermee zetten we een nieuwe stap om Nissewaard en Voorne-Putten recreatief in beeld te brengen. Het verbindt het natuurgebied Beningerslikken en het is veilige manier van ontspanning in deze Coronatijd. Wie weet kunnen we het rondje Voorne-Putten in de toekomst aansluiten bij het zogeheten Tiengemetenpad.”

In 1998 startte het project “Gebiedsgerichte aanpak Voorne-Putten” van de provincie Zuid-Holland. Dit gebiedsprogramma wordt Haringvliet in een stroomversnelling genoemd.

Een van projecten daarin was de aanleg van recreatieve fietspaden langs de Duinrand, het Haringvliet en het Spui. Door dit nieuwe fietspad, dat is gekoppeld aan bestaande fietspaden wordt het zogenaamde rondje Voorne-Putten gevormd. Dit fietspad is mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de MRDH, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (voorheen stadsregio Rotterdam) en Landschapstafel Haringvliet, en dankzij de toestemming van de grondeigenaar, de heer Van Beek.

Half juli zijn de werkzaamheden gestart aan het fietspad in Zuidland, nadat in opdracht van waterschap Hollandse Delta eerst de dijk met grond uit de naastgelegen Beningerslikken is opgehoogd en de taluds flauwer zijn gemaakt. Daarna is in opdracht van de gemeente Nissewaard het fietspad gerealiseerd. Door deze samenwerking tussen gemeente Nissewaard, waterschap Hollandse Delta en KWS was het mogelijk om deze werkzaamheden binnen de gestelde tijd af te ronden.

Heemraad Waterveiligheid Marjo van Maurik van waterschap Hollandse Delta: “Door deze projecten door één aannemer (KWS) uit te laten voeren en grond uit de omgeving te gebruiken, hebben we de overlast voor de omgeving tot een minimum kunnen beperken. En het resultaat mag er zijn’’

Pieter Ahsman, directeur KWS Infra Rotterdam-Zwijndrecht: “Het was voor KWS bijzonder om in één integraal project samen te werken met deze twee belangrijke opdrachtgevers. We zijn trots dat we met onze expertise een bijdrage hebben geleverd in het ontwerp, de voorbereiding en de uitvoering van deze projecten.”

Deel deze pagina: