Live Live

Rondleiding Verdedigingswerken

Gepubliceerd: Dinsdag 28 februari 2023 17:08

Rondleiding Verdedigingswerken

Na deze rondleiding begrijpt u dat Hellevoetsluis ook in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelde.

Hellevoetsluis - Op zondag 5 maart 2023 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis weer een rondleiding over de rijke geschiedenis van het militair erfgoed van Hellevoetsluis.

Om 13:00 uur start de rondleiding "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". De laatste oorlog ligt al 76 jaar achter ons, maar sporen van de impact van de Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds zichtbaar. De rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting nog steeds zijn te vinden.

Tijdens de wandeling loopt u met een gids door de vesting. Op diverse plaatsen wordt even gestopt om te wijzen op plekken met herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Ook zal de FlAk bedding bezocht zal worden. Op deze FlAK bedding stond in de oorlog Duits luchtdoelgeschut.

Ook zal worden stilgestaan bij de voor de Nazi's belangrijke functie die Hellevoetsluis had als thuishaven van o.a. het Maas Flottielje. Met zogenaamde Kleinkampfmittel werd getracht om schepen van de konvooivaart op Antwerpen tot zinken te brengen. Dit nadat de slag om de Schelde vrije toegang tot Antwerpen had opgeleverd voor de geallieerden.

Na deze rondleiding begrijpt u dat Hellevoetsluis ook in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelde.

Kosten en aanmelden

De kosten voor de rondleidingen bedragen elk € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft.
Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via de site https://www.fronttaal.info, navigeert u dan naar "Activiteiten" en vervolgens naar "Rondleiding: sporen van de Tweede Wereldoorlog".

Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, belt u daarvoor met het nummer 06 31 25 49 09.

Deel deze pagina: