Live Live

Rotary met bewoners zorgboerderijen op stap

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 10:45

Rotary met bewoners zorgboerderijen op stap

11 leden van de Rotaryclub met 65 bewoners van zorgboerderijen en hun 15 begeleiders hebben een fantastische dag beleefd in Diergaarde Blijdorp.

Regio - Het Groot Dictee van Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten en Rozenburg is inmiddels een jaarlijkse traditie. Een deel van de opbrengst van de 13e editie op 15 juni jl. was bedoeld voor een dagje uit met kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.


Op 7 september jl. was het zover en hebben 11 leden van de Rotaryclub met 65 deelnemers en hun 15 begeleiders een fantastische dag beleefd in Diergaarde Blijdorp. De 65 bewoners van de zorgboerderijen De Langstee, Land-Goed, Westenrijck, De Voornse Hoeve en Aurelia op Voorne Putten hebben ondanks een paar regenbuien genoten van deze prachtige dag.

Tussen 09.15 uur en 10.00 werden de deelnemers met hun begeleiders met 2 grote Contiki bussen opgehaald en naar Blijdorp gebracht. Omdat het niet haalbaar is om een groep van 90 mensen bijeen te houden, kregen ze tussen 11.00 en 14.00 uur de gelegenheid om zelf met hun begeleiders en de Rotarians rond te kijken in het Oceanium en bij de apen, leeuwen, giraffen, krokodillen en alle andere dieren.

Tussen 14.00 en 15.00 uur werd de Haaienzaal voor de lunch gratis ter beschikking gesteld door Blijdorp. Na de lunch mochten de deelnemers nog een kadootje uitzoeken in de giftshop alvorens ze moe en voldaan met de bus, waar nog een goodybag op hun stoel lag, weer naar de zorgboerderijen werden teruggebracht.

De reacties van de deelnemers en begeleiders waren hartverwarmend en daar doe je het voor. Naast de mooie opbrengst van het Groot Dictee hebben ook Contiki en Blijdorp bijgedragen aan een zeer geslaagde dag.

Deel deze pagina: