Live Live

Rotaryclub organiseert middag voor Oekraïense kinderen

Donderdag 07 december 2023 11:06

Rotaryclub organiseert middag voor Oekraïense kinderen

Hellevoetsluis - De middag heeft laten zien dat er behoefte is aan een plaats voor ontmoeting voor deze jeugd. 

Rotary Nederland bestaat dit jaar 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan fietsen de gouverneurs uit alle provincies een estafette langs alle Rotaryclubs. Zondag 5 november jl kwam gouvernante van Zuid-Holland Wendy Boon op bezoek bij Rotaryclub Hellevoetsluis. Tijdens haar bezoek werd een speciale jubileumpuzzel van 8 bij 4 meter in elkaar gelegd. De Rotaryclub kreeg daarbij hulp van Oekraïense kinderen.

De Rotaryclub had voor Oekraïense kinderen uit Hellevoetsluis, Oostvoorne en Rockanje een middag vol vertier georganiseerd.

Adventuredome

Ongeveer 40 kinderen van 0 tot 9 jaar kwamen met hun ouders of begeleiders naar Adventuredome op het Europarcs Resort Poort van Zeeland. Daar konden ze zich laten opmaken of schminken om zich daarna uit te leven op de speeltoestellen. Voor koffie, thee en limonade was ook gezorgd. De kinderen deden erg hun best om te helpen bij de puzzel. Een van de Rotarians vertelt: “Het is mooi om de interactie tussen de kinderen en ons te zien. Samen spelen en praten geeft verbintenis.” Na een patatje-met was het tijd om afscheid te nemen.
De kinderen kregen nog een presentje mee naar huis als aandenken.

Bowlen

Voor de oudere kinderen had de Rotaryclub een aantal banen afgehuurd bij Bowling Hellevoetsluis. Ook al kenden de meesten elkaar bij binnenkomst nog niet, na een half uur zat iedereen enthousiast met elkaar te kletsen en lol te maken. Telefoonnummers werden meteen uitgewisseld om ook na deze middag met elkaar in contact te blijven. Na het bowlen ging de pret door aan tafel, waar ze mochten barbecueën.

De bioscoopbon die de jongelui bij het afscheid kregen, viel ook in goede aarde. Een aantal van hen ging er zelfs meteen na afloop mee naar het Tivoli-theater.

Vervolg

De Rotarians blikken terug op een zeer geslaagde middag. “Het is fantastisch dat wij in de gelegenheid zijn om zoiets te kunnen doen. We worden er zelf ook blij van.”

De middag heeft laten zien dat er behoefte is aan een plaats voor ontmoeting voor deze jeugd. Het was hun eerste uitje sinds hun vlucht. De organisatie rondom de Oekraïense vluchtelingen gaat onderzoeken of er een ontmoetingsplek voor de vakanties geregeld kan worden waar zij elkaar vaker kunnen treffen.

Deel deze pagina: