Live Live

Route Oudenhoorn-Zuidland duurzaam veilig

Gepubliceerd: Vrijdag 05 november 2021 13:53

Route Oudenhoorn-Zuidland duurzaam veilig

Op een aantal kruisingen op de Dorpsweg, Ruigendijk en Haasdijk in Oudenhoorn wordt de voorrangssituatie veranderd.

Oudenhoorn - Op de Ruigendijk bij Oudenhoorn wordt momenteel gewerkt. De weg krijgt nieuw asfalt en er worden rode fietsstroken aangebracht. Voorrangskruisingen worden gelijkwaardige kruispunten; verkeer van rechts heeft er voortaan voorrang. Zo voldoet de dijk straks aan het landelijke keurmerk Duurzaam Veilig.

De Ruigendijk tussen het Trambaanpad en de Zeedijk wordt opgeknapt. Het bestaande asfalt wordt verwijderd en vervangen door nieuw asfalt. De witte lijnen wordt opnieuw geschilderd. Ook een deel van de Dorpsweg wordt aangepakt. De kruising Dorpsweg - Voorweg wordt vernieuwd en er wordt een verkeersdrempel geplaatst.

Geef het door: rechts gaat voor

Op een aantal kruisingen op de Dorpsweg, Ruigendijk en Haasdijk wordt de voorrangssituatie veranderd in gelijkwaardige kruispunten. Rechts gaat er voortaan voor. De bestaande voorrangsborden worden verwijderd en verkeersdrempels en -plateaus geplaatst of vervangen. Verkeer wordt met borden geattendeerd op de gewijzigde verkeerssituatie.

Rode fietssuggestiestroken

Behalve groot onderhoud aan de weg worden extra verkeersmaatregelen getroffen. Rondom Oudenhoorn geldt voortaan een vrachtwagenverbod. Een deel van de Ruigendijk krijgt rode fietssuggestiestroken voor meer fietsveiligheid.

Deel deze pagina: