Live Live

RPV Paaslunch en pub-quiz wijkgebouw Noord

Maandag 27 maart 2023 13:59

RPV Paaslunch en pub-quiz wijkgebouw Noord

Na een korte toespraak van de voorzitter RPV werd er gezamenlijk met de wethouder en alle aanwezigen, genoten van een heerlijke paaslunch.

Spijkenisse - Op vrijdagmiddag 24 maart jl. heeft het bestuur van de Reuma Patiënten Vereniging Spijkenisse e.o. een Paaslunchbuffet met aansluitend een pub quiz georganiseerd voor haar leden in wijkgebouw Noord te Spijkenisse. Ruim 60 leden en hun introducées waren op deze middag aanwezig

Het bestuur RPV was zeer verheugd dat ook wethouder Jeroen Postma aanwezig kon zijn. Van zijn aanbod om even mee te helpen bij het koffie/theeschenken werd dankbaar gebruik gemaakt tot groot genoegen van de aanwezigen. Zelfs de paashaas was van de partij die de aanwezigen rijkelijk van paaseitjes heeft voorzien.

Na een korte toespraak van de voorzitter RPV werd er gezamenlijk met de wethouder en alle aanwezigen, genoten van een heerlijke paaslunch. Deze lunch is mede mogelijk gemaakt, naast de inzet van de bestuursleden en vrijwilligers die de lunch hadden verzorgd, door sponsoring van de Jumbo, bakker Voskamp en de AH, waarvoor grote dank van de RPV.

Deze lunch was voor velen een aangenaam moment, want met elkaar eten is toch veel gezelliger dan alleen, want helaas is dit voor veel van de leden RPV de dagelijkse realiteit. Na de lunch heeft de wethouder de aanwezigen toegesproken, o.a. dat het college deze activiteiten van zeer groot belang acht gelet op het wel en wee van haar burgers. Het college Nissewaard is trots op de RPV Spijkenisse, een bloeiende vereniging met ruim 180 leden, die als laatste in de regio nog actief is.

De beweegactiviteiten die de RPV Spijkenisse aanbiedt hebben een grote maatschappelijke waarde respectievelijk dragen bij aan de gezondheid en mobiliteit van de reumapatiënten, aldus de wethouder. Daarna was het tijd voor een spannende pub-quiz met voor de leden van het winnende team, hoe toepasselijk in deze tijd, een doos eieren.

Het bestuur RPV kan terugzien op een zeer geslaagde middag en is, gezien alle enthousiaste reacties, voor herhaling vatbaar.

Wie meer wil weten over alle activiteiten, beweegactiviteiten in extra verwarmd water en beweegoefeningen voor reumapatiënten in de zaal bij DeltaSportcentrum en stichting De Zuidwester, kijk dan even op de website van de RPV: rpv-spijkenisse.nl

Deel deze pagina: