Live Live

Ruim 5 ton voor doorsteek Kopspijker-Havenplein

Zaterdag 09 december 2023 09:27

Ruim 5 ton voor doorsteek Kopspijker-Havenplein

Nissewaard - Het is voor de tweede keer achtereen dat een subsidieaanvraag van Nissewaard door het ministerie wordt gehonoreerd.

De gemeente ontvangt ruim 5 ton van het Ministerie van Economische Zaken om delen van het stadscentrum toekomstbestendig in te richten. Het geld gaat Nissewaard gebruiken voor de verdere ontwikkeling van het plan, om een directe doorsteek te maken van de Kopspijker naar het Havenplein. Daarmee wil de gemeente het oorspronkelijke ‘rondje dorp’ weer in ere herstellen.

Onderzoek

Samen met de vastgoedeigenaren Kopspijker Spijkenisse bv. en Staete Invest bv. van de Noord-Zuidpassage heeft de gemeente laten onderzoeken hoe de verbinding tussen de Kopspijker en het Havenplein verbeterd kan worden. Het is voor de tweede keer achtereen dat een subsidieaanvraag van Nissewaard uit het programma Impulsaanpak Winkelgebieden door het ministerie wordt gehonoreerd.

Uitdaging

Wethouder Hamerslag is verguld met de subsidie: “Het bedrag gaan we toevoegen aan de financiën die nodig zijn om de plannen verder uit te werken. De bijdrage van het ministerie brengt de voorgenomen doorsteek weer een stapje dichterbij. Ik dank de partners met wie we dit voor elkaar hebben gekregen. Het is een flinke duw in de rug om verder te gaan met de ontwikkeling op weg naar een bruisend, aantrekkelijk en toekomstbestendig stadscentrum.” Toch blijft het volgens Hamerslag een grote uitdaging om dit voor elkaar te krijgen: “Dit is natuurlijk een enorme stimulans en een kans die we met beide handen aangrijpen. Maar uiteraard zal ook de gemeenteraad meegenomen worden in de verdere ontwikkeling. De raad zal immers een besluit moet nemen over een mogelijke financiële bijdrage van Nissewaard.”

Van winkelgebied naar stadshuiskamer

De verbetering van de doorsteek Kopspijker-Havenplein is één van de onderdelen van de verandering van het centrum. Daarbij moet het winkelgebied worden tot huiskamer van de stad. Het Koersdocument waarin meer plannen worden opgesomd, is tot stand gekomen door samenwerking tussen winkeliers, vastgoedeigenaren, de gemeente en de stichting BIZ Stadscentrum Spijkenisse om te komen tot een aantrekkelijk en toekomstbestendig stadscentrum.

Unicum

Van de vijftien projecten die bij het ministerie waren ingediend, is alleen aan de top 9 subsidie toegekend. Van die aanvragen kwam het project van Nissewaard als vierde uit de beoordeling door het ministerie. Eerder dit jaar ontving Nissewaard ook al een bijdrage voor de hoog-laagverbinding van de Uitstraat naar de Nieuwstraat. Nissewaard zorgt voor een unicum door voor de tweede achtereenvolgende keer subsidie te ontvangen voor aanpak van het stadscentrum.

Deel deze pagina: