Live Live

Samen een vuist maken tegen armoede

Gepubliceerd: Dinsdag 24 augustus 2021 13:55

Samen een vuist maken tegen armoede

‘Belang van Nissewaard’ is een samenwerkingsverband tussen Peter van der Velden en Henny Houps. 

Nissewaard - Peter van der Velden (Volkspartij Nissewaard ) en Henny Houps (beheerster van de populaire Facebook ‘weggeefhoek samen voor elkaar’) hebben de handen ineengeslagen en zijn tot een samenwerkingsverband gekomen om gezamenlijk een vuist te maken tegen de toenemende armoede in Nissewaard. Zij noemen deze samenwerking ‘belang van Nissewaard’.

Henny helpt al langere tijd mensen aan voedsel, kleding, bruin en witgoed. Via de weggeefhoek ‘samen voor elkaar’ weten de inwoners haar te vinden. De weggeefhoek telt momenteel 9300 enthousiaste leden waar spullen te geef worden gezet. Anders dan de voedselbank probeert Henny ook inwoners te helpen die tussen wal en schip vallen. Zij hanteert geen inkomenstoets en helpt ouderen, maar ook werkende mensen met een laag inkomen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Henny wordt hierin bijgestaan door het geweldige team van de weggeefhoek en sinds enige tijd ook door de vrijwilligers van de Volkspartij.

De samenwerking tussen Henny en de Volkspartij begon haar vruchten al af te werpen tijdens de actie ‘Nissewaard voor Limburg”. Door de overstromingen vorige maand in Limburg raakten vele mensen in nood. De Volkspartij in samenwerking met de weggeefhoek samen voor elkaar zijn met een volle vrachtwagen met goederen en levensmiddelen naar Limburg gereden.

In 2005 kregen de inwoners van Spijkenisse voor het eerst te maken met de voedselbank. In 2020 heeft de voedselbank Spijkenisse totaal aan 871 mensen een voedselpakket verstrekt en dit aantal loopt nog steeds op.

Beiden adviseren de inwoners met een Facebookaccount lid te worden van ‘Belang van Nissewaard’, hier kunt u informatie vinden en contact opnemen met Henny Houps en lees hier meer over het initiatief ‘belang van Nissewaard’. Zij staan voor uw belang!

Deel deze pagina: