Live Live

Samen werken aan betere ondersteuning inwoners

Woensdag 25 oktober 2023 11:58

Samen werken aan betere ondersteuning inwoners

Thuis in Nissewaard is een doorontwikkeling van Thuis in de Wijk en heeft nu ook de ‘sociale kaart’ van Nissewaard in beeld gebracht.

Nissewaard - Inwoners van Nissewaard krijgen de laatste jaren regelmatig ondersteuning vanuit de samenwerking tussen onder andere de gemeente Nissewaard, Kwadraad, MEE Plus en SWO. Dat blijft zo, maar vanaf nu onder de nieuwe naam: Thuis in Nissewaard. Er komt een nog bredere samenwerking met vrijwilligers en organisaties die klaar staan voor inwoners. En er is een nieuwe website.

Thuis in Nissewaard is een doorontwikkeling van Thuis in de Wijk, dat in 2017 startte en heeft nu ook de ‘sociale kaart’ van Nissewaard in beeld gebracht. De sociale kaart houdt in: alle organisaties en vrijwilligers die samen klaar staan voor andere inwoners. De sociale kaart is te vinden op de nieuwe website thuisinnissewaard.nl.

Startpunt
De website biedt een overzicht van professionals, vrijwilligersorganisaties, onderwijsorganisaties en voorzieningen. Het is het startpunt waar inwoners, vrijwilligers én professionals naartoe gaan voor informatie, advies en ondersteuning. Of het nu gaat om geld, gezondheid, jeugd en gezin, sport, vrije tijd en ontmoeten, werken en leren of wonen en vervoer.

Extra hulp: een luisterend oor
Voor inwoners die op de website van Thuis in Nissewaard toch niet goed vinden wat ze zoeken, is er extra hulp. Om samen te werken aan een oplossing of een stap in de goede richting te zetten. Dit start met een telefoongesprek. Want vaak is een luisterend oor al genoeg. Bijvoorbeeld op momenten waarbij mensen (even) niet goed weten wat ze moeten doen of kiezen. Het is dan fijn dat er iemand meedenkt zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Als er meer nodig is, volgt er een persoonlijk gesprek bij de inwoner thuis of in de buurt. Ook dat kost niets.

Deel deze pagina: