Live Live

Samenwerken aan een mooier Voorne-Putten

Gepubliceerd: Zondag 07 april 2019 19:05

Samenwerken aan een mooier Voorne-Putten

Iedereen kan de nieuwe Groene Kaart ophalen bij de gemeentehuizen op Voorne-Putten en bij de deelnemers aan de kaart.

Tinte - 'Het is van belang dat we er gezamenlijk aan werken om Voorne-Putten mooier te maken en op de kaart te zetten.' Dat benadrukte voorzitter Ies Klok van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten bij de presentatie van de Groene Kaart 2019, de nieuwe fiets/wandelkaart van het eiland met voorop de markante koeienkop.

Attracties van het eiland zijn gebundeld in de nieuwe Groene Kaart, die in een oplage van 35.000 is gedrukt en gratis wordt verspreid. Geassisteerd door een jonge bezoeker reikte Klok zaterdag de 1e eilandkaart uit aan Jan Varekamp van Vers van Voorne in het enorme kassencomplex dat die dag de deuren gastvrij openzette in het kader van Kom in de Kas. Varekamp, voorzitter van land- en tuinbouw organisatie LTO-Noord, wil ook nadrukkelijk inzetten op samen werken aan de versterking van de natuur- en cultuurwaarden op Voorne-Putten.

Het was druk bij Vers van Voorne waar gezonde, vitaminerijke groente op duurzame wijze worden geteeld en jong en oud ontvangen wordt onder het motto: Bezoek, Beleef en Bewonder ons bedrijf met belevingstuin en winkel waar ook producten van de Proefschuur verkrijgbaar zijn.

Iedereen kan de nieuwe Groene Kaart ophalen bij de gemeentehuizen op Voorne-Putten en bij de deelnemers aan de kaart. Daar liggen ook ‘bloemrijke’ kleurplaten klaar voor de kleintjes.

Het door kinderen inkleuren van bloemrijke akkerranden is een van de acties waarmee Natuurlijk Voorne-Putten haar 15-jarig jubileum viert. Op het programma staan ook een fotowedstrijd gedurende de bloeitijd van de bloemrijke akkerranden en een vaartocht over het Haringvliet met de historische zeilklipper Linquenda voor de leden van de vereniging.

Foto: Jacqueline van Hoey Smith

Deel deze pagina: