Live Live

Samenwerken welzijn en verbondenheid senioren

Dinsdag 24 oktober 2023 13:52

Samenwerken welzijn en verbondenheid senioren

Dit jaar viert Jumbo Brielle zijn 20-jarig jubileum en Voornes Opstapbus feliciteert hen van harte met deze belangrijke mijlpaal!

Voornes Opstapbus, de Stichting die leuke uitjes verzorgt voor senioren om samen onvergetelijke momenten te beleven, nieuwe contacten te maken en blijvende herinneringen te creëren, brengt iedere twee maanden haar gevarieerde uitjes programma uit. Regelmatig zijn er uitjes die zo gewild zijn dat er meer inschrijvingen zijn dan er deelnemers in de bus kunnen.

Zij proberen dan een uitje op een andere dag opnieuw aan te bieden. Soms kan dat niet, want dan betreft het een uitje naar een evenement op specifieke dagen. Denk dan bijvoorbeeld aan het uitje aan het Varend Corso in het Westland. Als de nood aan de man is brengt de Jumbo-bus uitkomst.

Deze bus van supermarkt Jumbo in Brielle brengt op initiatief van eigenaar Hans en Ellen de Vette mensen vanaf hun huisadres naar de binnenstad van Brielle en weer terug. Als er te veel inschrijvingen zijn stellen zij de Jumbo-bus graag ter beschikking aan Voornes Opstapbus om zo veel mogelijk senioren een leuk dagje uit te bezorgen.

Voornes Opstapbus bezoekt ook weleens de Sint Catharijne Kerk in Brielle die je al van verre kan zien. Dan brengen zij ook een bezoek aan de naast gelegen Brielse Huiskamer, een ontmoetingsplek voor gezelligheid en saamhorigheid. De Brielse Huiskamer is ook een initiatief van Ellen de Vette en is op alle weekdagen tussen 10 -17 uur te bezoeken, vrijwilligers staan klaar om je gastvrij te ontvangen.

Dit jaar viert Jumbo Brielle zijn 20-jarig jubileum en Voornes Opstapbus feliciteert hen van harte met deze belangrijke mijlpaal! De samenwerking tussen Voornes Opstapbus, de Jumbo-bus en de Brielse Huiskamer weerspiegelt de toewijding aan het welzijn en verbondenheid van senioren in onze gemeenschap en het belang van solidariteit.

Binnenkort is het nieuwe uitjes programma beschikbaar op de website van voornesopstapbus.nl. De papieren versie ligt dan weer op diverse plekken zoals bij supermarkt Plus Slingerland in Rockanje, een van de sponsoren van Voornes Opstapbus. Plus Slingerland Rockanje draagt de senioren een warm hart toe en ondersteunt de activiteiten financieel.

Voor meer informatie kijk op hun website: https://voornesopstapbus.nl/ of als u liever persoonlijk contact wenst, dan is de coördinator, Anneke Luijendijk telefonisch bereikbaar op maandag van 12.00 – 13.00 en dinsdag en donderdag van 18.30 – 19.30 op nummer 06 – 181 182 62.

Deel deze pagina: