Live Live

Schooldirecteuren bezoeken de plusgroep

Gepubliceerd: Zondag 03 december 2017 21:08

Schooldirecteuren bezoeken de plusgroep

De leerlingen van de plusgroep werken groepsdoorbroken, dus met alle leeftijden door elkaar.

Oostvoorne - Directeuren van de scholen van de regionale scholenstichting VCO De Kring bezochten afgelopen woensdag de plusgroep van de 11 gezamenlijke scholen. In de plusgroep in Oostvoorne komen leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 die extra uitdaging nodig hebben, elke woensdagochtend bij elkaar. Naast pittige leerstof leren ze ook vaardigheden waar hoog- en meerbegaafde kinderen vaak juist moeite mee hebben, als samenwerken, leren leren en hun perfectionisme aan de kant zetten.

De leerlingen van de plusgroep werken groepsdoorbroken, dus met alle leeftijden door elkaar. Er zijn drie verschillende manieren van denken: creatief, analytisch en praktisch. Kinderen die vooral op een van de drie manieren denken, kunnen elkaar goed aanvullen. Zo kunnen ze ook van elkaar leren.

Dit najaar is de plusgroep op excursie geweest naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De leerlingen hadden op verschillende manieren verslag gelegd van de excursie: met een fotoserie, een vlog en een presentatie. Dit werd aan de directeuren van de scholen gepresenteerd. 

Foto: Gizelinde van der Zee

Deel deze pagina: