Live Live

Senna van Soelen wint op Circuit Zandvoort!

Gepubliceerd: Dinsdag 25 april 2023 16:14

Senna van Soelen wint op Circuit Zandvoort!

Van Soelen kende een geweldig weekend op het CM.com Circuit Zandvoort bij de BMW M2 CS Racing Cup.

Zandvoort - Senna van Soelen uit Oostvoorne liet de concurrentie tijdens de VRM Openingsraces op het circuit van Zandvoort zien wat hij in zijn mars heeft. De autocoureur van Bas Koeten Racing maakte hier namelijk zijn debuut in de BMW M2 CS Racing Cup en hoe!

Hij schreef met zijn Renova-BMW beide races op zijn naam. Als dit een voorbode is voor de rest van het jaar, maakt de zeventienjarige coureur uit Oostvoorne een grote kans op het kampioenschap.

Van Soelen kende dus een geweldig weekend op het CM.com Circuit Zandvoort. Hij behaalde de pole position tijdens de kwalificatie en vloog in beide races naar het hoogste treetje van het podium. Hiermee gaf hij de rest van het veld het nakijken: ‘Dit weekend hier in Zandvoort is enorm goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb mooie resultaten behaald, zeker in de tweede race waarin ik echt mijn snelheid kon laten zien.’

De volgende twee races van Van Soelen zijn allebei in het buitenland. In het weekend van 19-21 mei rijdt hij opnieuw in de VRM BMW M2 CS Cup op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Een week later rijdt hij in het Duitse M2-kampioenschap op het circuit van Oschersleben. In dat kampioenschap rijdt hij voor Project 1 Motorsport.

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Deel deze pagina: