Live Live

Signeersessies ‘Joep en het Draken Veldboek’

Gepubliceerd: Dinsdag 28 januari 2020 14:15

Signeersessies ‘Joep en het Draken Veldboek’

Heel leuk aan dit verhaal is dat het verhaal zich afspeelt op echte (historische) plaatsen zoals De Buffel en Historyland.

Hellevoetsluis - Joep is een rustige iets verlegen jongen, die op een dag een veldboek over draken ziet liggen bij een tovenaar. Hij is heel nieuwsgierig en neemt het boek mee naar huis zonder dit natuurlijk eerst aan de tovenaar te vragen.

Joep voelt zich schuldig en besluit het boek terug te brengen, maar onderweg grijpt de wind het boek en alle bladzijden waaien weg. De tovenaar is erg boos en vind dat Joep mee moet helpen om alle bladzijden weer terug te vinden. En zo begint hun speurtocht naar de verdwenen bladzijden. Onderweg komen ze vele obstakels tegen en beleven hierdoor spannende avonturen. Zal het Joep en de tovenaar lukken om de missende bladzijden terug te vinden en weer veilig thuis te komen?

Geschiedenis

Heel leuk aan dit verhaal is dat het verhaal zich afspeelt op echte (historische) plaatsen zoals De Buffel en Historyland. Je kan achterin het boek stempels sparen door naar deze plekken toe te gaan.

Dyslexie

De auteur, Iris Quist, is als moeder van een zoon met dyslexie gaan schrijven omdat haar zoon het vervelend vond om met regelmaat in de ‘dyslexie hoek’ gedrukt te worden. Hij wilde niet dat hij anders was en de boeken die er waren voor kinderen met dyslexie gingen vaak over een personage met dyslexie. Haar zoon wilde echter gewoon een leuk en spannend boek lezen zoals alle andere kinderen.

Helaas was het aanbod voor geschikte boeken voor kinderen met dyslexie zeer gering. Iris besloot daarom om zelf een kinderboek te gaan schrijven. Haar doel was niet een kinderboek te schrijven speciaal voor kinderen met dyslexie, maar een ‘gewoon’ kinderboek die kinderen met dyslexie ook makkelijker kunnen lezen.
Het boek is besproken en getest in het werkveld door een orthopedagoog, remedial teacher (specialisme dyslexie) en een dyslexiecoach en trainer.

Deze mooie gedachte is nu gerealiseerd in dit prachtige kinderboek wat te verkrijgen is bij:
Ramtorenschip Buffel, Historyland, Droogdok Jan Blanken, Verdedigingswerken Hellevoetsluis, Stichting Promotie Hellevoetsluis, Bibliotheek Hellevoetsluis, Primera Bakker Hellevoetsluis, Bruna Struytse Hoeck Hellevoetsluis, Bruna Oostvoorne, Bruna Ouddorp, The Readshop Rockanje, The Readshop Barendrecht en online bij Mariusboeken.nl en de grootste mobiele kinderboekenmarkt van Nederland; kinderboekenmarkten.nl.

Signeersessies

Vindt u het leuk om Iris persoonlijk te ontmoeten en het kinderboek door Iris te laten signeren? Bezoek dan één van de volgende signeersessies:

De grootste mobiele kinderboekenmarkt van Nederland:

Woensdag 29 januari 2020
OBS Het Palet Bonsen hoek
Jachthoornpad 1
3223HR Hellevoetsluis
Verkoop: 08:00u. – 13:30u.
signeren vanaf 12:00u. – 13:30u.

Woensdag 5 februari
OBS Het Palet Nieuwenhoorn
Dorpsstraat 22
3223BG Nieuwenhoorn
Verkoop: 08:00u – 13:30u.
signeren vanaf 12:00 – 13:30u.

Bruna Struytse Hoeck Hellevoetsluis:

Zaterdag 14 maart 2020
Struytse Hoeck 310
3223DE Hellevoetsluis
signeren vanaf 11:00u. – 14:00u.
signeren vanaf 11:00u. – 14:00u.

Deel deze pagina: