Live Live

Simone van der Vlugt

Gepubliceerd: Zondag 30 augustus 2020 19:31

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is één van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken. 

Spijkenisse - Op zondag 13 september om 14.00 uur is één van de grootste thriller-schrijfsters van Nederland te gast in Bibliotheek de Boekenberg! Simone van der Vlugt gaat met interviewer Jan Hoogendoorn in gesprek over haar boek Schilderslief dat begin dit jaar uitkwam. Een prachtig verhaal over het liefdesleven en conflict tussen Rembrandt van Rijn en zijn minnares Geertje Dircx. Uiteraard besteden we ook aandacht aan haar allernieuwste boek De kaasfabriek.

Over Schilderslief

Op een dag in juli in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden. Ze wordt in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het Spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde, Rembrandt van Rijn, heeft hiertoe opdracht gegeven. Vanuit het Spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven.

Simone van der Vlugt over Schilderslief: ‘Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesleven en zijn conflict met Geertje Dircx nergens ter sprake komt. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.’

Over de auteur

Simone van der Vlugt is één van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken en wilde al heel jong schrijfster worden. Van der Vlugt ontving met haar werk diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. De boeken van Simone van der Vlugt verschijnen momenteel in zestien landen.

Signeren

Boekhandel Hoofdstuk Een uit Brielle verkoopt deze middag de boeken van de auteur. Na afloop van het interview is ruime gelegenheid om je gekochte boeken te laten signeren door de auteur.

Aanmelden

Kaartjes kosten € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.bibliotheekdeboekenberg.nl. Vanwege de aangescherpte maatregelen is er beperkt plek, dus wacht niet te lang met het kopen van een kaartje.

Zondag 13 september | 14.00-16.00 uur | leden € 3,50 anders € 5,-

Deel deze pagina: