Live Live

Sinterklaas in Brielle!

Gepubliceerd: Zaterdag 06 november 2021 12:18

Sinterklaas in Brielle!

Dit jaar zullen Sint en Pieten de stoomboot weer even inruilen voor het geuzenschip.

Brielle - Zondag 14 november is het eindelijk zover! Het was nog even spannend of we Sinterklaas dit jaar eindelijk weer feestelijk mochten ontvangen in de haven van Brielle…. maar de pieten hebben inmiddels groen licht gekregen!

Op naar een veilige ontvangst. De pieten vragen alle kinderen van Brielle of ze voor het strooigoed een hoed, pet of zakje mee willen nemen zodat de pieten niet te veel handen hoeven aan te raken. En... wanneer het te druk wordt op het Maarland, dat iedereen vast richting de binnenstad loopt om zo de ruimte te maken voor iedereen.

Dit jaar zullen Sint en Pieten de stoomboot weer even inruilen voor het geuzenschip. De intocht in Brielle is niet alleen voor alle kinderen een feest; het mogen gebruiken van het Geuzenschip in Brielle is voor Sinterklaas ook een feestje!

Het programma is als volgt:
De Sint komt rond 12.30 uur aan op het Maarland NZ. Er wordt gewerkt aan de Havenkade, maar de aannemer heeft ons verzekerd dat ze graag een plekje vrij maken voor het ontvangst van Sinterklaas. Vanaf 12.00 uur zal het al feest zijn op het Maarland NZ en ZZ. Na de aankomst zal de Sint door de winkelstraten van Brielle lopen en eindigen bij het oude stadhuis. Hier kun je vanaf 14.30 uur de Sint een handje komen geven, je mooie tekening aan de Sint geven of een liedje zingen. Dit duurt tot 17.00 uur.


De Pieten vragen aan alle papa’s en mama’s om hun QR code mee te nemen om mee naar binnen te komen.

Volg de social media van Beleef Brielle en Sinterklaas Intocht Brielle voor nieuws en updates of kijk op www.beleefbrielle.nl!

Deel deze pagina: